Tällaista herkkua syntyi tällä kertaa, kun piti nopsaan tehdä jotain niistä aineksista mitä kaapista sattui löytymään. Pohjan tein taas Cookie-taikinasta, hieman vähemmillä jauhoilla (2cups) ja reilulla ropsauksella kaakaojauhetta. Cookie-ohje täällä: http://mantelikakkuja.vuodatus.net/blog/2928047/suklaacookies-3-m-m-s-peanuts/

Samaa pohjaa olen käyttänyt tässä kuninkaallisessa hyydykekakussa: http://mantelikakkuja.vuodatus.net/blog/2935374/kuninkaallinen-hyydykekakku/

Daim- Hyydykekakku:

 

Pohja:

Cookie-taikinaa paistettuna irtopohjavuoassa (leivinpaperi alle)

 

Täyte:

3,5 dl flora vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 levy pandan valkosuklaata

1 (200g) Maraboun daimsuklaalevy

(vanilja)sokeria maun mukaan

5 liivatetta

tilkka vettä/sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vispi, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt valkosuklaa. Rouhi daimsuklaalevy puukolla rouheeksi ja sekoita joukkoon. Tarkista maku ja lisää sokeria jos tarpeen. Lisää viimeiseksi liotetut, pieneen nestetilkkaan liuotetut liivatteet. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi. Irrota vuoka.

 

Suklaapitsi:

n. 6 palaa tummaa suklaata

Sulata suklaa j alaita vahvaan pakastepussiin. Piirrä leivinpaperille kakun kokoinen ympyrä. Leikkaa pakastepussiin pieni reikä ja pursottele haluamiasi kuvioita paperille. Kumoa tuotos hyytyneen kakun pintaan varovasti. Nosta jääkaappiin kovettumaan ainakin tunniksi. Irrota leivinpaperi.

Tässä kuvaa pitsistä ennen kakun päälle kumoamista