NonparEllin joulukalenteri 2011, 3. luukku...

Piparkakkuiglu:

Sain kuningasajatuksen tehdä piparkakkuiglun. En ole mitään piparkakkutöitä sen enempää koskaan tehnyt, mutta kun saan jotain päähäni niin sehän on pakko toteuttaa :D Voitelin ja korppujauhotin 3d-pallokakkuvuokani päälliosan ja paistelin piparkakkutaikinaa siinä. Kun olin paistellut ainakin 6 yritelmää, koristellut ja pakannut nämä kaksi onnistunutta, tupsahti Mansikkamäen blogiin mekkoja, jotka oli kätevästi tehty vähän samalla idealla, kulhon päällä joka oli vuorattu foliolla, vielä lisävinkkinä se, että ennen paistamista kannattaa taikinaa pitää vielä jääkaapissa jotta se ei paiston aikana niin valuisi! Miksei tätä Eben vinkkiä voinut tulla hiukan aikaisemmin, jolloin olisin säästynyt monelta kurjasti epäonnistuneelta tekeleeltä :D Mutta yhtä kaikki, nyt on ideoita tällaisen piparkakkutyön tekoon vaikka millä mitalla!! :))

Toisen iglun kuorrutin pikeerillä kauttaaltaan, toiseen vain jääpalojen reunat ja annoin tomusokerin hoidella jäisen tunnelman. Pingviinit vielä asukeiksi ja lystikäs piparkakkutalo on valmis! Mieheltäni vain sain kommenttia että igluja ei liene pingviinien lähistöllä... mutta asuuhan ystävämme Pingukin moisessa asumuksessa! ;)
Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

jatkoa eiliseltä...

"... Tommi ja Annika olivat tietenkin tienneet jo pitkään, että Peppi järjestäisi kuusenriisumisjuhlat, mutta silti he olivat yhtä kärsimättömiä. He istuivat kotona odottamassa hartaasti, että tulisi pian ilta. Yleensä he olivat Pepin luona päivät pitkät, mutta nyt Peppi oli sanonut, että hän halusi olla yksin kun järjestäisi kuusenriisumisjuhlia.

Joululoman aikana oli satanut paljon lunta, mutta kun kaikki lapset marssivat juhlailtana jonona Huvikumpua kohti oli taivas tähtikirkas, oli hiljaista ja juuri sopivasti pakkasta.

Tommi ja Annika kulkivat lapsijoukon etunenässä. Mutta kun Tommi oli avannut Huvikummun puutarhan veräjän, hän pysähtyi kuin naulittuna ja huudahti kauhuissaan. Mitä ihmettä tämä oli? Huvikummun ikkunoista ei näkynyt ollenkaan valoa, ei edes pilkahdusta. Talo nökötti lumipeitteisten puiden keskellä näyttäen aivan kuolleelta..."