Hard Cake Cafessa oli tarjolla jotain tämän tyyppistä, kokeilin omaa versiota Lennin synttärijuhliin. Ensi kerralla teen pohjan pelkästä mantelista ja voista, sillä minun makuuni tumma suklaa peitti muut maut, karppiintuneempi kieli kuitenkin piti tästä tällaisenaan. Minäkin pidin, mutta pohjasta nautittuna erikseen... ;)

Minulla oli appelsiinimehuna ekströmsin mehuhetki. Äkkiseltään laskettuna koko kakussa oli hiilareita n. 70g. Toivottavasti vielä muistan mitä kaikkea kakkuun sujautin ja paljonko, sillä tekemisestä on jo aikaa. Ja kakkua tehtiin hartaudella joka välissä maistellen

Vhh- hyydykekakku

Pohja:

225g mantelirouhetta

25 g voita

50 g tummaa suklaata

Sulata voi ja suklaa, sekoita joukkoon mantelit. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Täyte:

4 dl kermaa

180 g maustamatonta tuorejuustoa (rahkakin varmasti kävisi mainiosti)

5 liivatetta

n. 10 rkl sitruunamehua

0,5 dl appelsiinimehutiivistettä

n. 10 tippaa steviatiivistettä (mulla oli vaniljasteviaa)

Vaahdota kerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Mausta sitruunalla ja stevialla. (tai muulla makeutusaineella, tai jätä pois) Maistele. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi

Kiille:

3 dl appelsiinimehutiivistettä

3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna mehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada hyytyneen kakun päälle varovasti. Anna hyytyä.