Sainpas ystävältäni ohjeen hiukan erilaiseen suklaapiirakkaan. Ja olikin kyllä hyvää, hiukan enemmän browniemaista, kosteampaa, mehevää, suolaisen suklaista, aikamoista herkkua! Ohjetta oli pakko heti kokeilla kun se näytti niin erilaiselta kuin perinteiset mokkaruudut ja erityisesti minua viehätti se, ettei tarvinnut vatkailla muna-sokerivaahtoa. Tämä tuli nopeasti ja näppärästi! Ainoastaan tuo kuorrute oli minulle liian tuimaa, joten lisäsin siihen muutaman ruokalusikallisen maitoa ja sitten lisää tietenkin tarpeen mukaan tomusokeriakin, sekä triplamäärän vaniljasokeria. Ehkä seuraavaksi laitan perinteisten mokkaruutujen kuorrutetta tai kokoan tästä jonkun hyvän täyteen kanssa kakkua... Suosittelen kyllä kokeilemaan!

OHJE:

2,5 dl vettä

200 g voita

4 rkl kaakaojauhetta

1 tl suolaa

Kiehauta ainekset kattilassa ja jäähdytä.

 

5 dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl soodaa

1 dl piimää (käytin tällä kertaa maustamatonta jogurttia)

2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen ensin jäähtynyt kaakaoliemi, sitten piimä ja munat. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuutia.

Kuorrute:

n. 1/2 pakettia tomusokeria

4 rkl kahvia

4 rkl voisulaa

n. 4 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

Sekoita aineet. Kuorruta piirakka. Meillä koristeltiin puolet mansikkaströsseleillä emännän maun mukaan ja toinen puoli kookoshiutaleilla isännän mieliksi. Nyt sitten vaan ilmeisesti kaksi lusikkaa ja eikut syömään ;)

 Täällä toinen kuorrutevaihtoehto.