Aika menee ihan hirvittävän nopeasti, nyt on jo 8. päivä!

 

Luumurahka

Tämän herkun makuun pääsin viime joulun alla, valitettavasti perheen pienin ei vain pitänyt siitä, että äiti söi tätä. Nyt ajattelin nauttivani tästä sitten oikein olan takaa... jostain syystä herkku ei maistunut siltä kuin piti, mutta onneksi johtava luumurahkaspesialisti Tommi kävi opastamassa meitä ja jakamassa luumurahkaviisauttaan. :D ...me oltiin vain pihistelty sokerissa, se ei koskaan kannata!

Ja niin, kannattaa kokeilla myös banaanin paloja lisämausteena!

2 dl kuohukermaa

1 tlk maitorahkaa

1 tlk kermaviiliä

1/2 prk Dronningholmin luumumarmeladia

0,5 dl sokeria

Vaahdota kerma, sekoita muut ainekset joukkoon.

Tänä vuonna tämä maistuu myös perheen pienimmälle, pienissä erissä toki!

Kiitos Tommi ja perhe! =)


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...Niin, mutta missä Peppi itse oli? Häntä ei vieläkään näkynyt. Mutta aivan kuusen vieressä oli suuri lumilinna, jonka Peppi ja Tommi ja Annika olivat rakentaneet. Nyt lumilinnan aukoista loisti valo ja ovesta pisti ulos punainen pää. -Haluaakos joku kaakaota ja kakkua ennen kuin tanssitaan kuusen ympärillä? Peppi huusi.

Kyllä vain, kaikki lapset halusivat kaakaota ja kakkua. Yksi toisensa jälkeen he ryömivät lumilinnaan.

-Emmekös rakentaneet hienon linnan, Tommi sanoi tyytyväisenä istuessaan lattialla toisten kanssa. Kaikki olivat samaa mieltä. Lumilinna oli todella hieno. Pepillä oli keskellä lattiaa iso kattila täynnä höyryävää kaakaota ja lisäksi hirveän monta kakkua. Hän aikoi juuri ruveta tarjoilemaan, kun hän sattui vilkaisemaan yhdestä ikkuna-aukosta ulos. Kaukana talonnurkalla seisoi pieni poika. Hän oli asunut tässä pienessä kaupungissa vasta pari päivää eikä tuntenut Peppiä, ja siksi hän ymmärsi, ettei häntä tietenkään ollut kutsuttu Pepin kuusenriisumisjuhlaan. Koko päivän hänellä oli ollut itku kurkussa, ja kun ilta tuli, hän ei voinut olla hiipimättä toisten lasten perässä ihan vain katsomaan. Kenenkään ei ollut edes tarkoitus huomata häntä. Nyt hän seisoi siinä nurkalla ja katseli ihanaa joulukuusta ja lumilinnaa, jossa lapset istuivat nauraen ja ja jutellen, ja hänelle nousi äkkiä niin iso pala kurkkuun, että se teki ihan kipeää. Juri silloin Peppi huomasi hänet. Pieni poika säikähti hirveästi, kun Peppi kohta ryömi ulos lumilinnasta. Poika aikoi juosta karkuun, mutta kuinka ollakaan, hän ei saanut lähdetyksi..."