NonparEllin Banaani-toffeepiirakka:
Pohja:
150 g voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot+leivinjauhe. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele taikina sinne, myös reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kostutus:
0,5 -1 dl maitoa
Kostuta pohja kevyesti maidolla
Täyte:
50 g voita
4 rkl fariinisokeria
1 tlk kondensoitua maitoa
2 isoa banaania
Sekoita voi, fariini ja kondensoitu maito teflonkattilassa ja kuumenna koko ajan sekoitellen kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja kaada paistuneen pohjan päälle. Anna jäähtyä.
Pilko banaanit toffeen päälle
Päälle:
3 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
2-4 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Mausta maun mukaan sokereilla. Levitä piirakan päälle. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit