Pikaisesti piti kyhätä herkkua vieraille ja niistä aineista joita kotona sattui olemaan. Tämä banoffeen ja miljonäärin murotaikinaneliöiden suloinen liitto oli niin hyvää, että vei kielen mennessään. Vaikka suklaa siihen olisi vielä ehkä sopinut jossain muodossa... :P

NonparEllin Banaani-toffeepiirakka:

Pohja:


150 g voita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut jauhot+leivinjauhe. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele taikina sinne, myös reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kostutus:

0,5 -1 dl maitoa

Kostuta pohja kevyesti maidolla

Täyte:

50 g voita
4 rkl fariinisokeria
1 tlk kondensoitua maitoa

2 isoa banaania

Sekoita voi, fariini ja kondensoitu maito teflonkattilassa ja kuumenna koko ajan sekoitellen kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja kaada paistuneen pohjan päälle. Anna jäähtyä.

Pilko banaanit toffeen päälle

Päälle:

3 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
2-4 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Mausta maun mukaan sokereilla. Levitä piirakan päälle. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.