Kaikille niille jotka ovat hiilihydraattitietoisia. Ja kaikille muillekin herkkusuille :) Itse en ole sen erityisempi karppi, ehkä hiukan pää kallellaan hyväkarppi, enimmäkseen tuo pelkkä herkkusuu ;)

Ohje on melkoisen suoraa karppaus.info -sivustolta, ja kakku erittäin hyvää, minä kun muutenkin pidän tumman suklaan kitkeryydestä. Ihanasti tämän kaveriksi sopii stevialla maustettu kermavaahto. (1 kerma, 3-4 tippaa steviaa) Muutkin makeutusaineet käyvät mainiosti, mutta itse en ole kovin innoissani noista keinotekoisista makeutusaineista...

Loistovariaatioita saa kun heittää joukkoon esim pähkinärouhetta tai vaikka piparminttuöljyä, tai laittaa esim. vadelmalla tai mintulla maustettua tummaa suklaata.

Mutakakku:

200g Tummaa suklaata 81%

200g voita

5 tippaa steviaa (tai sopivasti jotain muuta makeutusainetta)

5 munaa

1,5 rkl mantelijauhetta

Sulata voi pienessä kattilassa. Nosta liedeltä. Lisää joukkoon suklaa ja sekoitele kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki. Laita seos vatkauskulhoon ja lisää makeutusaine. Vatkaa munat yksitellen joukkoon vatkaimella ja vatkaa taikinasta oikein kuohkeaa. Lisää vielä mantelijauhe. Kaada pienehköön vuokaan, halkaisija n. 18-20 senttiä, tämän voi tehdä irtopohjavuokaan tai uunivuokaan/piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kakku saa jäädä keskeltä löysäksi ja tutisevaksi.