Ristiäiskakkua varten tein "hiukan" liikaa sokerikreemiä ja hävitin sen kätevästi unelmatorttuun käärittynä. Jos torttua sattuisi jäämään, se olisi oiva vierasvara pakastimesta otettuna... Ja on kätsysti gluteenitonkin.
Pohjan ohje hellapoliisilta.
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
125 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
Pohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Paista 225 asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa kuuma torttulevy sokeroidulle alustalle ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä.
Täyte: Sekoita voin joukkoon tomusokeri pienissä erissä, reilusti vatkaten. Lisää vaniljasokeria ja vesi, jatka vaahdottamista kunnes täyte on kuohkeaa.
Levitä täyte torttulevylle ja rullaa. Nosta jääkaappiin vetäytymään.
Kommentit