Kirsin keittiön lukuisien omppuherkkujen innoittamana päätin tehdä omenapiirakan ja omenapaistoksen välimuotoa. Ohjeena käytin Kirsiltä bongaamaani nopean marjapiirakan ohjetta, mutta laitin kauraseosta tuplamäärän ja omenoita reilusti, vielä olisi enemmän saanut olla ainakin omenoita ja voita, sillä lopputulos olisi saanut olla omenapaistoksen tapaan hiukan kosteampi. Mutta oli hyvää jäätelön kanssa!

Tässä ohje muokattuna:

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g margariini- tai voisulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

ainakin 5 dl omenakuutioita

kanelia

Kauraseos:

1 dl sokeria tai fariinia
100 g margariini- tai voisulaa
3 dl kaurahiutaleita

Sekoita munat ja sokeri keskenään esim puuhaarukalla, lisää maito ja voisula, sekoita hyvin. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Laita vuokaan, levitä omput päälle ja ripottele päälle kanelia. Laita kauraseos päälle ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.