Ihanaa herkkua taikinana, kuumana ja yön yli levänneenä... =)

Etsiskelin sellaisen tavallisen vanhanaikaisen pumpulinpehmeän kuivakakun ohjetta. Mausteena mielikuvieni mukaan ehkä vain vanilja. Sellaisen ohjeen sijaan törmäsin baileys kuivakakun reseptiin hattivattiesin blogissa. Ja avattu pullo kun pilaantuu kaapissa, olihan tätä pakko kokeilla. ;) Ja suosittelen muillekin.

Tässä ohje hiukan muunneltuna.

Baileys-kuivakakku

4 munaa

3 dl sokeria

6 dl jauhoja

2-3 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

200 g sulaa voita

reilu 1 dl baileys-likööriä (minulla hint of mint chocolate)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoittele varovasti joukkoon sekoitetut kuvat aineet, rasvasula ja likööri. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa noin 50 min.

Tämä ohje on aika iso, sain tehtyä kaikki kolme kakkua tällä ohjeella. Eli tulee iso kakku, tai monta pientä.

Ja jos jollakulla on sellainen ihana vanhanaikainen kuivakakun ohje kätköissään, niin otan mielelläni vastaan!