Tein itselleni huomista äitienpäivää varten ihanan suklaakakun! Mies sanoi kyllä että voisi leipoa, mutta minusta oli tärkeämpää, että hän on tontilla ja minä ihan mielelläni leivon ;)
Ihan vahingossa maistoin jo palan kun kakkua piti kuvata ja hyvää oli! Ensi kerralla vaan pitää muistaa hiukan sekoittaa päällistä niin tulee kauniimpi eikä tuo päällinen ole niin erillinen.
Ihanan ohjeen bongasin Juhlattaren blogista. Pikakahvijauheen korvasin lorauksella vahvaa kahvia ja osan tummasta suklaasta korvasin maitosuklaalla ja kaakaojauheella, sillä suklaavarastoni olikin huomaamattani huvennut.
4 munaa
4 dl sokeria
200g voita
250g tummaa leivonta suklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1rkl vanilijasokeria
1/2rkl pikakahvi jauhetta
Tuorejuustotäyte
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2dl tomusokeria
1 munan valkuainen
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja suklaa kattilassa, anna
seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilijasokeri ja pikakahvijauhe.Lisää kuivat aineet ja voi-suklaa seos sokeri-muna vaahtoon.Kaada taikina n. 30cm irtopohjavuokaan.
Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja munanvalkuainen tasaiseksi massaksi.
Lisää tuorejuusto täyte suklaa taikinan päälle.
Paista 175 asteessa noin 50min tai kunnes kakku on kypsää.
Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!! =)
Kommentit