Pian ollaan jo puolivälissä kohti joulua! Joko teidän jouluvalmistelut ja lahjahankinnat ovat loppusuoralla? Meillä on kaikki hyvällä mallilla, mutta pari suurta aukkoa vielä on... Luovuus lienee kulunut leipomisessa eikä sitä riitä enää  lahjahankintoihin...?

Piparitakka

Piparitaikinaa on tänä vuonna tullut tehtyä nyt 12 annosta, viime vuonna en tainnut tehdä yhtään ja joku vuosi ostin yhden taikinan pakasteesta... ainakin talossa on tuoksunut joulu :D

Tietenkin takassa on halot ja tulikin :D

 

Mitähän pukki sukkiin sujauttaa aattona?

 

 

 

Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...Se oli koira, pörröinen, musta koira, joka istui lumikinoksessa ja oli hyvin surullisen näköinen. Peppi ojensi käsivartensa sitä kohti.

-Tule Pepin luo ja kerro kaikki, hän sanoi.

Ja kuinkas kävikään? Se musta koira oli Pepin luona kahdella loikkauksella ja ryömi hänen syliinsä kuin olisi kauan kaivannut päästä juuri siihen. Se vikisi ja vaikersi aivan kuin olisi yrittänyt kertoa , miksi oli niin surullinen.

-Jaha, vai sillä tavalla, Peppi sanoi. -Voi sinua ressukkaa!  -Millä tavalla, Peppi? Tommi kysyi. -Ymmärrätkö sinä tosiaan, mitä se sanoo?

-No miksen ymmärtäisi, kun minulle sanotaan aivan selvästi. Peppi sanoi. -Se kertoo, että sen nimi on Pikku ja että se on aivan yksin eikä sillä ole ainuttakaan ihmistä joka siitä välittäisi ja se on kuljeskellut lumessa kolme päivää ja on ihan kauhean nälkäinen ja janoinen ja se haluaisi tulla minun koirakseni jos vain saa...