Raparperi rehottaa takapihalla, joten jotain siitä teki mieli tehdä... Päädyin muffinseihin, koska ovat niin ihanan nopeita tehdä yks kaks yllättäen.
Taikinan tein tällä näppärällä perusohjeella, jossa aineet vaan sekoitetaan keskenään. (kuten nämäkin)
Eli:
3,5 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 munaa
75 g sulaa margariinia
Taikinaan lisäsin kattilassa keittämäni n. 3dl raparperinpaloja + 2 rkl fariinisokeria + tilkka vettä. Pehmitin raparperit siis etukäteen.
Sitten vuokiin ja uuniin 200 asteeseen n. 20 minuutiksi.
Muffinssit koristelin kinuskikermalla, johon sain innoituksen laku-salmiakkikakkuuni tekemästä lakuvaahdosta.
1 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
Lisää joukkoon kinuskikastiketta n. 3-4 rkl
ja 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta (kunnes on hyvän paksuista)
Testailin eri tyllia ja taas noita kermaruusuja. Pitkä on vielä matka esim. Karamelli Cakesin Miran luomuksiin!
Kommentit