Tällainen kehitelmä tällä kertaa... Oli muuten hullun hyvää! Sopivasti suolainen ja makea, maut niin tasapainossa että tätä söisi loputtomiin! :P Onneksi ohjeesta tulee koko pellillinen ;)
Minulla oli kaakaonmakuista kondensoitua maitoa, mutta tavallisestakin tulee varmasti hyvää jos vaihtaa päälle valkosuklaan tummaksi suklaaksi tai maitosuklaaksi. Tai jos täytettä keittäessä lisäisi joukkoon reilusti kaakaojauhetta...
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Suklaatoffeetäyte:
2 tlk kaakaonmakuista kondensoitua maitoa
100 g voita
8 rkl fariinisokeria
Päälle:
Suolapähkinöitä
50-100 g valkosuklaata
Pohja: Vaahdota munat ja sokeri, sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa valmis pohjalevy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistoon käytetty leivinpaperi. (ei pakollinen mutta näin palat irtoaa paremmin pohjasta).
Valmista täyte. Mittaa aineet teflonkattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Keittele miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja levitä pohjan päälle.
Ripottele päälle suolapähkinöitä ja viimeistele herkku sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit