Ellan nimppareille syntyi suklaahippukuppikakkuja vaniljaisella voikreemillä. Tietenkin pinkkinä =)
Suklaahippukuppikakut n. 12 kpl.
Taikina:
1 3/4 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 tl vaniljasokeria
50 g pehmeää voita
1 1/4 dl maitoa
1 muna
kolmasosa levyä pandan tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet lisää voi ja vatkaa kunnes taikina on murumaista. Sekoita keskenään munat ja maito. Lisää pikkuhiljaa maitoseos taikinaan koko ajan vatkaten, kuitenkin vaan sen verran että aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Sekoita suklaahiput mukaan lusikalla.
Annostele taikina muffinssivuokiin niin että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista 175 asteessa n. 20 min, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa ja ne ovat kauniin kullanruskeita.
Kuorrute:
150 g pehmeää voita
8 dl tomusokeria
0,5 dl maitoa
2tl vaniljasokeria
Vatkaa pehmeään voihin tomusokeri pikkuhljaa lisäten. Lisää sitten maito. Vatkaa kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa. Musta vaniljasokerilla.
Kommentit