Ellan nimppareille syntyi suklaahippukuppikakkuja vaniljaisella voikreemillä. Tietenkin pinkkinä =)

Suklaahippukuppikakut n. 12 kpl.

Taikina:

1 3/4 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

3 tl vaniljasokeria

50 g pehmeää voita

1 1/4 dl maitoa

1 muna

kolmasosa levyä pandan tummaa suklaata rouhittuna

 

Sekoita kuivat aineet lisää voi ja vatkaa kunnes taikina on murumaista. Sekoita keskenään munat ja maito. Lisää pikkuhiljaa maitoseos taikinaan koko ajan vatkaten, kuitenkin vaan sen verran että aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Sekoita suklaahiput mukaan lusikalla.

Annostele taikina muffinssivuokiin niin että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista 175 asteessa n. 20 min, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa ja ne ovat kauniin kullanruskeita.

 

Kuorrute:

150 g pehmeää voita

8 dl tomusokeria

0,5 dl maitoa

2tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeään voihin tomusokeri pikkuhljaa lisäten. Lisää sitten maito. Vatkaa kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa. Musta vaniljasokerilla.