Taatelinyytit

Lehtitaikinalevyjä
Taateleita (pariin kymmeneen nyyttiin meni n. 1/4 sellaisesta puristetusta paketista)

Kanelikiisseli:

2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
5 dl maitoa/kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Sekoita keltuaiset, jauhot, sokeri ja maito teflon-kattilassa kylmänä. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää valmiiseen kiisseliin vaniljasokeri ja kaneli. Anna jäähtyä.

Pilko taatelit veitsellä palasiksi.

Kauli lehtitaikinalevyt niin, että saat leikattua sen kolmeen neliöön. Annostele n 1-2 tl kanelikiisseliä keskelle ja ripottele taatelinpaloja päälle. Sulje nyytit kulmistaan. Voitele halutessasi munalla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes saavat hiukan väriä.



Tein myös mustikkanyyttejä jättämällä kiisseelistä kanelin pois ja laittamalla kaveriksi mustikoita. Nam.


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...-Roskaa, rouva Hienonen sanoi.

- Kyllä vain, Peppi vakuutti vakavana. Amerikassa eräs lääkäri on saanut selville, että aikuisten pitää syödä vain keitettyä kalaa ja porkkanamuhennosta. Mahdollisesti he voivat saada hiukan lipeäkalaa syntymäpäivinään.

- Jaaha, rouva Hienonen sanoi happamasti. - Mitäs se Amerikan lääkäri sitten käskee lasten syödä?

- Karamellejä aamiaiseksi, jäätelöä päivälliseksi ja kermakakkua illalliseksi, Peppi sanoi ja katosi nurkan taakse.

-Hävytön kakara, rouva Hienonen huusi hänen jälkeensä.

-Nyt me voisimme kokeilla minun kelkkamäkeäni, Peppi sanoi, kun rouva Hienonen oli kadonnut..."