Tämän kaunottaren leivoin jo keväällä Pirkka-kilpailuun, mutta tänne tämä on näköjään jäänyt postaamatta... Salmiakki ja suklaa on kyllä taivaallinen yhdistelmä!



Pohja:

 

5 Pirkka kananmunaa

2,5 dl Pirkka sokeria

2,5 dl Pirkka vehnäjauhoja

3 rkl Pirkka reilun kaupan Luomu kaakaojauhetta

1 tl Pirkka leivinjauhetta

0,5 dl tummaa suklaata raastettuna

 

Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

 

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (24-26 cm) ja korppujauhota se. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos munasokerivaahtoon sihdaten ja varovasti käännellen. Sekoita joukkoon lopuksi suklaaraaste. Kaada kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 45 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä.  

 
Salmiakkisuklaatäyte:

 

3 Liivatelehteä (+vettä)

120 g salmiakkitäytesuklaata (esim. fazer)

tilkka maitoa

2,5 dl Pirkka vähälaktoosinen vispikerma

1 rkl Pirkka vaniljasokeria

1 rkl Pirkka sokeria

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Täytteen vuoksi suklaa menee paksuksi massaksi, notkista se maitotilkan avulla juoksevammaksi. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahtoon suklaa ja sokerit. Liuota liivatteet pieneen tilkkaan kiehautettua vettä ja kaada liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Nosta hetkeksi kylmään.

 

Salmiakkitäyte:

 

n. 10 kpl Pirkka tulinen pippuri-salmiakkimakeisia

2 dl Pirkka vähälaktoosinen vispikerma

100 g Pirkka kevyt  maustamaton tuorejuusto

1-2 rkl Pirkka sokeria

 

Jauha salmiakkikarkit rouheeksi. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää salmiakkirouhe ja maun mukaan sokeria.



 

Kostutukseen:

 

n. 1,5 dl maitoa

2 tl Pirkka vaniljasokeria

 

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytä kakku, toiseen väliin salmiakkitäyte ja toiseen salmiakkisuklaatäyte. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin maut ehtivät tasaantua.

 

Kuorrute:

 

2 rkl Pirkka meijerivoita

3 rkl Pirkka lakritsikastiketta

2 tl Pirkka reilunkaupan Luomu kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2,5 dl tomusokeria

 

Sulata voi. Lisää joukkoon lakritsikastike, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä tasaisesti kakun päälle.

 

Valkosuklaapitsi:

 

n. 10 palaa Panda valkosuklaata

 

Piirrä leivinpaperille kakun kokoinen ympytä. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota valkosuklaasta haluamiasi kuvioita leivinpaperille. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ihan hetki ja käännä leivinpaperi suklaapuoli alaspäin kakun pintaan. Älä paina. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, poista leivinpaperi varovasti.

 

Kermavaahto reunoille:

 

3 dl Pirkka vähälaktoosinen vispikerma

100 g Pirkka kevyt maustamaton tuorejuusto

3 rkl Pirkka sokeria

 

Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta sokerilla. Pursota kakun reunoille.

 

Nauti!