Ihanan jouluinen juustokakku. Tämäntyylisiä hyydykekakkuja olen jossain nähnytkin, tässä minun versioni...Tällä on hyvä osallistua leivontafoorumin pipariaiheiseen leivontahaasteeseen.

Pohja:

n. 3 dl joulupipareita hienonnettuna

n. 60 g voisulaa

Hienonna piparit ja sekoita joukkoon voisula. Itse laitan piparit vahvaan pakastepussiin ja murustelen ne kaulimen avulla voimaa käyttäen. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Kannattaa leikata alle leivinpaperinpala, jolloin kakku on helppo siirtää tarjoiluastialle. Laita kylmään kovettumaan.

Täyte:

1 Flora Vanilla

3 valkuaista

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 levyä valkosuklaata (panda)

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä + tilkka vettä, mehua, glögiä tms.

n. 1/2 tl kanelia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota Flora Vanilla. Sulata valkosuklaa. Sekoita vaniljavaahdon joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kaneli. Sekoita joukkoon varovasti valkuaisvaahto. Lisää viimeiseksi joukkoon pieneen kuumaan nestetilkkaan liuotetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan piparipohjan päälle ja tasoita kopistamalla pöytää vasten. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kiille:

3 dl glögiä

4 liivatetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. (n. 5-10 min) Purista vesi pois ja liuota ne kuumennettuun glögitilkkaan. Sekoita muun glögin joukkoon. Kaada hyytyneen kakun päälle varovasti ja hitaasti. Ja vaikka ruokalusikkaa apuna käyttäen. Eli niin että laita lusikka kakun päälle ja kaada glögi lusikan pesään josta se leviää kakun päälle nätisti ja siististi. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

IHANAA JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE!