Muhkeaa mustikkaista "kuivakakkua". Melkoisesti muistutti maailman parasta kahvikakkua! Kakku tehdään irtopohjavuokaan, sillä päälle tulee muruseos, eikä kakkua kumota.

Blueberry Crunch Coffee Cake:

50 g voita

2,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 muna

1 tl sitruunan raastettua kuorta (laitoin tilkan sitruunamehua)

5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1,5 dl maitoa

5 dl mustikoita (+ 2 rkl jauhoja mustikoihin jos teet niistä erillisen kerroksen)

Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna. Lisää sitruuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voi-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikinasta puolet voidellun irtopohjavuoan pohjalle, lisää mustikat ja levitä loput taikinasta päälle. Tai tee kuten minä, sekoitin jäiset mustikat viime hetkellä taikinaan, sekoitin varovasti ja kaadoin vuokaan.

Muruseos:

1,5 dl sokeria

3/4 dl jauhoja

4 rkl pehmeää voita

0,5 tl kanelia

Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

Ripottele muruseos kakun päälle ja paista 175 asteessa n. 55 minuuttia.