Muhkean mehevää pakastimentyhjennyspiirakkaa. Uusien alta hävitin vanhoja marjoja ja tällaista herkkua siitä syntyi. Oli muuten tosi hyvää vaniljajäätelön kanssa! (mikä ei olisi ;))

Tästä ohjeesta tuli paaljon piirakkaa, itse tein sekä isoon uunivuokaan että pienempään piirakkavuokaan, tämä voisi kyllä riittää kolmeen pienempäänkin. Tai saisikos tästä pellillisenkin. Tuollaista isoa vuokaa en suosittele kovasti tai ainakin ohuemmalti taikinaa sillä isoa ja paksua oli vaikea saada kypsäksi. Jos tekee pellillisen niin suosittelen tekemään kauraseosta tuplasatsin ;)

Ja ohjetta:

POHJA:

4 munaa

3 dl sokeria

7 dl jauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 rkl vaniljasokeria

200g sulaa voita

2 dl maitoa

PÄÄLLE:

n. 8 dl marjoja (minulla mustikkaa ja mansikkaa)

KAURASEOS:

100g pehmeää voita

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 dl kaurahiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa, varovasti sekoittaen tasaiseksi.

Voitele vuoka/vuoat tai laita leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja laita päälle marjat. paista 200 asteessa 10 minuuttia. Sillä aikaa sekoita kauraseoksen aineet keskenään. Ota piirakka uunista ja ripottele kauraseos päälle.  Jatka paistamista n. 25-30 minuuttia kunnes piirakka saa kauniisti väriä.

Matkalla uuniin...

Valmista herkuteltavaksi...