Karjalanpiirakoissa on aikamoinen urakka, varsinkin jos yksin tekee, mutta on ne kyllä niin hyviä että ovat vaivansa arvoisia :)
Kuoritaikinan tein tällaisella äidiltä perityllä ohjeella:
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
kupillinen vehnäjauhoja
ruisjauhoja (sen verran että taikinasta tulee sopivan paksu)
Täyte: 1,5 litrasta punaista maitoa keitettyä riisipuuroa johon ihan reilusti suolaa ja voita.
Pulikoi kuoret ohuiksi ja täytä puurolla.
Paista piirakat 300 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes puuro saa hiukan väriä. Puurokohdan voi voidella munalla, muttei ole pakko, minultakin tämä jäi kokonaan välistä ;) Anna piirakoitten jäähtyä hetki ja kiepauta sitten maito-voiseoksessa (n. 1,5 dl maitoa + ainakin 150 g voita kattilassa kuumennettuna)
Ensi kerralla yritän muistaa ottaa vaihekuvia piirakoiden teosta, niin ohjekin olisi helpommin ymmärrettävä.
Kommentit