Karjalanpiirakoissa on aikamoinen urakka, varsinkin jos yksin tekee, mutta on ne kyllä niin hyviä että ovat vaivansa arvoisia :)

Kuoritaikinan tein tällaisella äidiltä perityllä ohjeella:

2 dl kylmää vettä

1 tl suolaa

kupillinen vehnäjauhoja

ruisjauhoja (sen verran että taikinasta tulee sopivan paksu)

Täyte: 1,5 litrasta punaista maitoa keitettyä riisipuuroa johon ihan reilusti suolaa ja voita.

Pulikoi kuoret ohuiksi ja täytä puurolla.

Paista piirakat 300 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes puuro saa hiukan väriä. Puurokohdan voi voidella munalla, muttei ole pakko, minultakin tämä jäi kokonaan välistä ;) Anna piirakoitten jäähtyä hetki ja kiepauta sitten maito-voiseoksessa (n. 1,5 dl maitoa + ainakin 150 g voita kattilassa kuumennettuna)

Ensi kerralla yritän muistaa ottaa vaihekuvia piirakoiden teosta, niin ohjekin olisi helpommin ymmärrettävä.