Ihanat omppumuffinssit vaniljatäytteellä. Tai voisi nämä toisaalta olla pieniä omenapiirakoitakin kun omenat ovat viipaloituna tuohon päälle...

Taikina:

 

200 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 munaa

6 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

ripaus suolaa

2 dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan.

Vaniljakiisseli:

 

2 keltuaista

3/4 dl sokeria

1/2 dl jauhoja

5 dl kermaa, maitoa tai niiden sekoitusta

2 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

Omenoita ohueksi viipaloituna
Kanelia

Sekoita kattilassa kaikki kiisselin aineet paitsi vanilja. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa. Nosta liedeltä ja lisää vanilja. Anna jäähtyä hetki.

Annostele vuokiin taikinaa ja tee kolo vaniljakiisselille tai käytä apuna pursotinpussia, niin että saat kiissselin muffinssin sisään. Eipä haittaa vaikka kiisseli olisi päälläkin. Lisää päälle muutama ohuen ohut omppuviipale, ripottele päälle kanelia  ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Menossa uuniin



Valmiita herkkuja