Tämän kakkusen tein leivontafoorumin haasteeseen. Kakku oli ihan mielettömän hyvää, vaikka itse sanonkin. Ulkonäkö ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, kun en malttanut odottaa että päällimmäinen suklaakuorrute jähmettyi kunnolla, vaan aloin kaivertaa koukeroita liian vetelään kuorrutteeseen. Sitten jouduin tasoittamaan pinnan uudestaan kuumaan veteen kastetulla veitsellä ja ulkonäkö tosiaankin kärsi. Mutta onneksi se ei vaikuta makuun ;)

Miljoona työvaihetta tässä tosiaan oli ja joka välissä piti kakun antaa hyytyä ja kovettua. Koko päivä tähän tuhlaantui, ei vaikea tehdä, mutta aika räpeltämistä :D


Puolukalla piristetty tuplasuklaakakku

 

Pohja:

 

4 munan kaakaosokerikakkupohja

 

4 munaa

sokeria

vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Riko munat mittaan ja mittaa sokeria yhtä monta desiä. Vaahdota munat ja sokeri vahvaksi vaahdoksi. Mittaa myös jauhoja yhtä suuri määrä. Lisää jauhoihin kaakao ja leivinjauhe. Sihtaa kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun vuokaan (käytin 18 cm vuokaa) ja paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia.

 

Anna pohjan jäähtyä ja koverra ontoksi. Säästä sisäosat.

 

Täyte:

 

1 flora vispi

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 levy pandan valkosuklaata sulatettuna

n. 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta

 

Vaahdota vispi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää sula suklaa ja puolukat. Tarkista maku.

 

Kaada täyte koverrettuun kakkupohjaan. Rakenna yli jääneistä pohjan palasista "kansi" ja vie kylmään hyytymään.

 

Kumoa hyytynyt kakku ritilälle. Alle kannattaa laittaa kakun kokoinen pahvi. Kuorruta kakku.

 

Valkosuklaakuorrute:

n. 80 g valkosuklaata

1 rkl öljyä

 

n. 1dl marmeladia (käytin aprikoosimarmeladia)

 

Sulata suklaa, sekoita joukkoon öljy. Kaada kakun päälle (ei reunoille) ja tasoita. Sivele marmeladia kakun reunoille. Anna suklaan kovettua jääkaapissa.

 

Maitosuklaakuorrute:

100g maitosuklaata

25 g voita

0,5 dl kermaa

 

Mittaa aineet teflonkattilaan. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Älä keitä. Anna jäähtyä hetken ja kuorruta kakku kokonaan. Nosta jääkaappiin kovettumaan. Siirrä tarjoilualustalle.

 

Kun kuorrute on kovettunut, voi jollain terävällä tehdä kuvioita kakun pintaan jolloin valkosuklaa näkyy maitosuklaakuorrutteen alta. Itse taisin olla liian hätäinen ja vetelin kuviot vielä venyvään kuorrutteeseen.  :wink:

 

Reunan lehdet spritsattu valkosuklaasta leivinpaperin paloille ja kiinnitetty kakun pintaan. Kun suklaa kovettuu jääkaapissa on leivinpaperi helppo poistaa.