The Hummingbird Bakeryn kirjasta löysin tämän mutapiirakan ohjeen. ai että oli hyvää, vaan ensi kerralla laita jonkun tavis muropohjan tms, niin maistuukin joltain ;)
Ja sitten reseptiä:
 
Mississipin mutapiirakka:
 
Pohja:

4 dl jauhoja
0,5 tl suolaa
110 g voita

Mittaa aineet vatkauskulhoon ja vatkaa kunnes seos on murumaista. Lisää 1 rkl vettä ja sekoita hyvin. Lisää vielä toinen lusikallinen vettä ja vatkaa kunnes taikina on tasaista.Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja levitä se n. 23 cm vuokaan, leikkaa ylimääräinen taikina pois. Leikkaa leivinpaperista päälle sopiva pala ja laita paistokuulat/ herneet/makaronit tms painoksi. Esipaista pohja 175 asteessa n. 10 min., ota kuulat ja paperi pois ja paista vielä 10 min. Taikinan kuuluu vielä jäädä raa-aksi.

Täyte:

150 g tummaa suklaata
50 g voita
0,3 dl vaaleaa siirappia
6 munaa
3,3 dl ruokokidesokeria (laitin fariinia ja tavallista)
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi kattilassa. Nosta liedeltä ja sulata pikkuhiljaa mukaan suklaa ja siirappi. Anna jäähtyä hieman.
Vatkaa kulhossa munat, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Vatkaa sekaan suklaaseos jähtyneenä (voi olla hiukan lämmintä, mutta ei kuumaa jolloin munat kokkaroituu). Vatkaa kunnolla jotta täytteestä tulee sileää. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 35-40 min (itse paistoin huomattavasti kauemmin, mutta vuokani oli pienempi ja täytteestä tuli paksumpi). Valmiin piirakan tulee olla kiinteää, mutta keskeltä hiukan tutisevaa. Anna jäähtyä, peitä kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Päälle:

1 Flora vispi tms.
sokeria
vaniljasokeria
suklaalastuja

Vaahdota vispi ja mausa sokereilla. levitä piirakan päälle. Koristele suklaalastuilla tms.