Omenaherkkuja...

Kaura-omenapaistos on elovena-paketin kyljestä joskus löydetty ja tässä ohje ihan sellaisenaan. Kotimaisia omenoita tietenkin saa kappalemäärältää olla enemmän ja usein teen kauraseosta tupla-annoksen koska se vaan on niin hyvää :)

Pohja:

3-4 omenaa (n.600g)

2-3 rkl fariinisokeria

1 tl kanelia (reilusti vaan!)

Päälle:

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl kaurahiutaleita

(Kuori) ja pilko omenat voideltuun matalaan, voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli. Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vaniljasokeri ja kaurahiutaleet murumaiseksi seokseksi ja levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Ihanaa vaniljajäätelön tai vaniljakiisselin kanssa.

Vaniljakiisseli:

2 keltuaista

3/4 dl sokeria

1/2 dl jauhoja

3 dl maitoa

2 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

Sekoita kylmänä kattilassa keltuaiset ja sokeri, lisää jauhot, lisää nesteet pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen, niin kiisselistä tulee tasaista. Laita kattila liedelle ja kuumenna koko ajan sekoitten niin kauan, että seos pulpahtaa. Älä keitä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Itse korvaan kerman aina maidolla, ja hyvää tulee ;)