Toinen luukku...

Tänään luukusta tupsahtaa itse tehtyjä vaahtokarkkeja! Nämä ovat niin herkullisia! Ihan käsittämätöntä että ihminen on voinut elää näin vanhaksi tietämättä että vaahtokarkkeja voi tehdä itse NÄIN HELPOSTI! :D Olen aina ollut sitä mieltä, että vaahtokarkit (ja jäätelö) ovat lääke joka vaivaan...

Minun vaahtokarkkini ovat maustettu mustikalla. Tietenkin tuon siirapin voisi tehdä vaikka mansikasta, puolukasta tai vadelmasta, jolloin värit olisivat ihanasti jouluiset, näistä tuli tällaisia talvisia enemmänkin. Tomusokerilunta paikkaamaan pihan lumen puutetta...

Blueberry swirl marshmallows:

Mustikkasiirappi:

200g mustikoita

50 g tomusokeria

Sekoita teflonkattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes kastike on paksuhkoa ja siirappista. jäähdytä.

 

Vaahtokarkit:

25 g liivatejauhetta

120 ml kuumaa vettä

Sekoita liivate ja vesi tasaiseksi


360 g sokeria

150 ml vaaleaa siirappia

50 ml vettä

Sekoita paistinpannulla. Kuumenna kiehuvaksi. Kun seos poreilee ja sokeri on sulanut, nosta liedeltä ja kaada seos vatkauskulhoon. Sekoita sähkövatkaimella liivateseos joukkoon. Vispaa vatkaimella seosta niin kauan että massa on valkeaa ja ilmavaa. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaa, esim lasagnevuokaan. Valuta mustikkasiirappia päälle ja tee kierteet ja kuviot tikulla tai vaikka lusikan varrella. Peitä kelmulla ja vie jääkaappiin asettumaan yön yli.

Leikkaa sopiviksi paloiksi, tomusokeri on avuksi vaahtokarkkien käsittelyssä.


Namskis!


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

Jatkoa eiliseltä...

"...Peppi ei tietenkään ollut kirjoittanut sitä itse. Hän ei olisi ikinä osannut kirjoittaa oikein "kuusenriisumisjuhlia". Tommi oli auttanut häntä.

Raatihuoneen edessä parveili koko päivän lapsia, jotka tavasivat, mitä paperissa luki, ja kun he olivat sen lukeneet, he päästivät hurjan riemunkiljaisun ja juoksivat kotiin minkä jalat kantoivat, päästäkseen kertomaan kutsuista ja pyytämään lupaa päästä mukaan..."