Nam! Olipas herkullinen kehitelmä!

Halusin suklaaneliöille vastapainoksi jotain ei niin suklaista ja tästä tuli tosi hyvää! Mahtaako säilyä tuleviin juhliin asti! Pohja on hiukan tavallista paksumpi ja ihanan pehmeä. Jossain olen nähnyt Omar-karkeista tehtyä kinuskia, tässä minun versioni herkusta...

Voi kun vaan muistaisin jokaisen aineen määrän oikein! Kuorrutetta saisi olla hiukkasen enemmänkin, joten ensi kerralla pitää muistaa laittaa kaikkea vähän enemmän.

Eli tässä ohje:

5 Munaa

4,5 dl Sokeria

1,5 dl Maitoa

6,5 dl Jauhoja

4-5 tl Leivinjauhetta

250 g Sulaa margariinia

2 rkl Vaniljasokeria

n. 75 g Nougaata

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva kattilassa ja sulata nougat rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen maito, rasva-nougat-seos ja kuivat aineet varovasti nostellen. Kaada uunipellille ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Kuorrute:

1,5 dl kuohukermaa

35 Omar-karkkia

9 palaa pandan valkosuklaata

Mittaa aineet kattilaan ja keittele hiljalleen reilu 10 minuuttia, kunnes seos hiukan sakenee. Levitä pohjan päälle kuumana. Anna kuorrutteen kovettua reilusti jääkaapissa, niin saat leikattua siitä siistejä paloja.

Koristele ja nauti =)