Oi mitä herkkua! Vaikka ei se ihme tuolla sokerin ja suklaan määrällä ;)

Tein taikinan ihan ohjeen mukaan, mutta jaoin sen kahtia ennen suklaahippuja. Toisesta puolesta tein vaaleita suklaahippupikkuleipiä ja toisesta puolesta tummia pikkuleipiä tummalla ja valkosuklaalla sekä vaahtokarkeilla. Tässä taikina kokonaisena noille vaaleille suklaahippupikkuleiville, suluissa ja teksteissä sitten tekemiäni muutoksia ja määriä kun tein kahtia erilaisia pikkuleipiä.

Päältä rapeita ja sitkeitä sisältä, juuri niinkuin pitää :)

1 cup = n. 2,5 dl

American Chocolate Chip Cookies

American Cookies:

125 g pehmeää voita

3/4 cup sokeria

3/4 cup fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

2 1/4 cup vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1/4 tl suolaa

1 3/4 cup suklaahippuja (puolikkaaseen taikinaan pilkoin puoli levyä maitosuklaata ja puoli levyä tummaa suklaata, ja oli ainakin tarpeeksi ;))

Mittaa voi ja sokerit kulhoon, vatkaa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja välillä hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon lopuksi suklaahiput. Nostele vaikka käsin sopivia kekoja pelille ja litistä niitä hieman. jätä hiukan leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ihan hetki pellillä, kunnes ne kestävät siirtämistä. Jäähdytä pikkuleivät kokonaan ritilän päällä.

Chocolate Cookies <3 Marshmallows

Toisesta taikinanpuolikkaasta siis tein tummia. Lisäsin taikinaan reilun ruokalusikallisen kaakaojauhetta, jonka sain tasaisesti sekoitettua taikinaan maitotilkan avulla. Laitoin sekaan myös yhteensä n. 60 g tummasta suklaasta ja valkosuklaasta rouhittuja paloja sekä kourallisen pilkottuja vaahtokarkkeja. Jos tekisi koko taikinasta tummia niin kaakaojauhe kannattaisi lisätä kuiviin aineisiin tietenkin.

Ei niin kauniita, mutta melkoisen hyviä ;)