Tällaisia väsäsin aamutuimaan tarjottavaksi ystävälleni ja syötäväksi tontille. Ohjeen olen bongannut pirkasta. Nopeita ja helppoja, kun pääsee juoneen kiinni. Jos munkit on liian isoja, ne jäävät keskeltä raaoiksi tai palavat päältä. Ensimmäinen erä taikinaa meni muistellessa, miten näitä pitikään tehdä. Eli aika miedolla lämmöllä ja pikkusia pallosia. Sitruunat jätin pois, mutta laitoin hiukkasen vaniljaa. Maistuvat aika lailla kaupan donitseilta.

Pikamunkit

1 dl maitoa

2 rkl öljyä

(1 tl raastettua sitruunan kuorta)

( 2 rkl sitruunamehua)

1 pieni kananmuna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

0,5 tl suolaa

n. 4 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

Sekoita aineet kulhossa ohjeen mukaisessa järjestyksessä, viimeisenä jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Kuumenna 7-8 dl öljyä kattilassa. Kuumuus on sopiva kun leipäpala ruskistuu parissa minuutissa. Nosta kahdella lusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn ja paista 2-3 minuuttia kunnes munkit saavat kauniin värin.

Nosta valumaan talospaperin päälle. Sokeroi lämpiminä. Nauti heti.

Kivasti munkit kääntyvät itse kattilassa

1240067079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten herkuttelemaan. Pitää ottaa öljy talteen niin saa vielä vappuna tehdä oikeita munkkeja

1240067241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e