Mietin, mitä kondensoidusta maidosta tekisin ja keksin päässäni monta ideaa, mutta jätin ne hautumaan kun tämä resepti tuli vastaanRouva Pippurin blogissa. Aivan mielettömän hyvää! Minä hiukan jouduin poikkeamaan ohjeesta ja korvasin yhden tuorejuuston kermaviilillä kun sitä sattui kaapissa olemaan. Tämä ehkä vaikutti taikinan koostumukseen niin, että nuo keksinpalat jäivät pintaan kellumaan, ehkä käyttämällä pelkkää tuorejuustoa taikina on paksumpaa ja palat jäävät sinne sekaan. Myös limen jätin pois. Yhtä kaikki, kakku on taivaallista ja erityisesti nyt vetäydyttyään ja jääkaappikylmänä herkullista!

Tässä ohje suoraan Rouva Pippurilta:

DOMINO-JUUSTOKAKKU

n. 5 dl dominokeksejä
3-5 rkl sulatettua voita

3 pkt tuorejuustoa (yht. n. 600 g)
397 g kondensoitua maitoa (sokeroitua)
0,6 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl limemehua
1 tl vaniljauutetta
15 dominokeksiä

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai käytä silikonista irtopohjavuokaa. 
  3. Murskaa dominokeksit, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Nosta uunin lämpötila pohjan paistamisen jälkeen 175 asteeseen ja laita halutessasi uunin pohjalle, ritilän alle, pelti johon mahdollisesti vuoasta tippuva ylimääräinen neste valuu. Meillä uunin pohjalle oli nimittäin valunut vähän nestettä, vaikka vuoka on erinomaisessa kunnossa.
  5. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto kermaiseksi vaahdoksi (creamy) ja lisää joukkoon kondensoitu maito nopeasti sekoittaen.
  6. Lisää sokerin joukkoon vehnäjauhot ja lisää ne tuorejuuston sekaan nopeasti vatkaten.
  7. Lisää munat yksi kerrallaan ja laita viimeisen munan mukana vaniljauute ja limemehu. Älä taaskaan sekoita liikaa.
  8. Leikkaa dominot neljään osaan ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.
  9. Kaada taikina varovasti pohjan päälle (ettei mene sekaisin pohjan kanssa) ja laita uuniin paistumaan 50-65 minuutin ajaksi. Meillä olisi riittänyt lyhyempikin aika kuin 50 minuuttia, sillä kakku tummui reunoiltaan hieman liikaa. Keskiosa saa jäädä hieman "hyllyväksi". Kakku voi myös nousta erikoisen näköisesti, mutta tasoittuu kyllä perinteisen juustokakun tapaan reunoiltaan vähän korkeammaksi.
  10. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä. Kakkupalan päälle voi tarjoillessa laittaa esim. vadelmahilloa tai siirappia.