Pääsiäinen alkoi mukavasti tällä kymppi-maukkaitten mämmimuffinssireseptillä, jonka bongasin Kirsin keittiöstä. Muffinssit kuorrutin suklaisella sokerikreemillä ja kierittelin tummasuklaaraasteessa, ihanana yksityiskohtana ankkaströsselit :)) Nää oli hyviä, sekä maultaan että rakenteeltaan. Mämmin maku ei ollut kovin voimakas, taikinassa se sen sijaan vielä maistui enemmän ja voi olla että muffinsseja ois voinut tulla enemmänkin jossei taikinahävikki olis ollut niin kova... :D

Ohjeessa oli suklaarouhe, mutta jätin sen pois ja korvasin sen tuolla suklaisella kuorrutteella.





Mämmimuffinssit:

50 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1-1,5 dl mämmiä
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta (laitoin reilun tl)
1 dl maitoa
(suklaarouhetta)

Sulata voi ja jäähdytä. Vaahdota muna ja sokeri. Lisää mämmi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää viimeiseksi voisula. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min.

Suklaakuorrute:

125 g rasiamargariinia, esim pirkka voimakassuolainen tai ingmariini (tai pehmeää voita)
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
pari palaa tummaa suklaata raastettuna

Mittaa kaikki kulhoon ja vatkaa tasaiseksi ja ilmavaksi. Kuorruta muffinssit ja kierittele tummasuklaaraasteessa.



Hyvää Pääsiäistä!