Nyt alkaa jo jännittää! Joulu on ihan nurkan takana! =)

Piparkakkupoikia suklaafudgesta

Todella helppoja herkkuja! Ihana kääriä vaikka lahjarasiaan! Minä laitoin maitosuklaata ja tummaa suklaata, eri suklaiden määriä voisi muutella loputtomiin ja valkosuklaakin sopisi tähän varmasti hyvin. Voisinpa vielä suositella maustamaan massan vaikkapa rommitilkalla, piparminttuöljyllä tai vaikka jouluisesti kanelilla. Nämä tyypit on tehty silikonivuoassa, osan massasta kaadoin foliovuokaan ja leikkasin paloiksi fudgen kovetuttua. Pähkinät, mantelit, kuivatut hedelmät tai vaikka rusinat maistuisivat myös karkkien joukossa! Nyt kaikki tekemään oman näköisiä joulunamusia!


SuklaaFudge:

1 tlk kondensoitua maitoa

200 g maitosuklaata

150 g tummaa suklaata

2 rkl voita

Sekoita aineet teflonkattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes massa on tasaista. Kaada vuokaan tai muottiin ja nosta jääkaappiin kovettumaan.


Muutamaan muottikoloon ripottelin pohjalle nonparellejä ja värisokeria, näistä tuli kivoja! =)Piparkakkupojat on tehty tällaisessa Wiltonin silikonimuotissa


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...Sitten oli jäljellä vain kuusen riisuminen.

-Sellainen joulukuusi on kyllä paljon hauskempi, johon saa kiivetä, kun se pitää riisua, Tommi sanoi ja ojentautui varovasti kohti oksaa, jossa riippui makeisrinkeli.

-Niin minustakin, sanoi Esa ja hivuttautui piparkakku-ukkoa kohti.

Lopulta kuusessa ei ollut ainoatakaan karamelliä..."

...

 


Piparkakkupoika tämäkin... Leipurin apulainen =)