Tämä on niin hyvää! Ja taikina oikeastaan vielä parempaa kuin itse kakku, jos mahdollista. Perinteisen aprikoosihillon sijaan minun sacherissani on mummuni tekemää omppuhilloa. Tätä olen tehnyt monesti, mutta vain tästä tekeleestä löytyy kuva. Ja kuten kuvasta näkyy, kun käyttää liian halpaa suklaata, lopputulos ei ole tasaisen kaunis. Kuvan kakkuun laitoin hillon ja suklaatäytteen lisäksi myös hiukkasen kermavaahtoa. Kukat sokerimassaa.
Lapsirukka makaa tossa kipeänä ja katsoo saariston lapsia, joten nythän mulla on loistavasti aikaa kirjoitella tämä helppo ja ah, niin ihana sacherkakun ohje:
Pohja:
6 Valkuaista
0,5 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri ja jatka vielä vatkaamista hetken.
6 keltuaista
1 dl sokeria
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
200g voita
1 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri.
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa.
2,5 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Lisää hieman jäähtynyt suklaa voi-sokerivaahtoon. lisää joukkoon keltuaisvaahto ja sihdaten keskenään sekoitetut kuivat aineet. sekoita viimeiseksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada voideltuun isoon kakkuvuokaan ja paista 175* tunti tai hiukan yli.
Jäähdytä hetki, kumoa. Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan.
Täyte:
n. 4 dl omenahilloa
100 g tummaa suklaata
2 rkl kermaa tai vaikka vettä
(kermavaahtoa vaniljalla ja sokerilla maustettuna)
sulata suklaa veden kanssa, sekoita tasaiseksi. Levitä kakun väliin ensin hillo, sitten suklaa. ( ja halutessasi kermavaahtokerros) Kuorruta kakku oikein ohuella hillokerroksella.
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl kermaa
Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja sulata ja sekoita tasaiseksi, älä keitä. Jäähdytä kuorrutetta hetki ja valuta koko kakun päälle niin että myös reunat peittyvät. Parasta kun antaa maustua seuraavaan päivään.
Paljon tähän menee suklaata mutta on kyllä joka kalorin arvoistakin!
Kommentit