Joulutorttuja...

Joulutortut ovat suurinta herkkuani (miten musta tuntuu että moni asia on suurinta herkkuani)... Niitä aletaan tehdä jo tukevasti lokakuun puolella eikä niiden tekeminen lopu jouluun. Pellillinen menee helposti kahteen pekkaan...

Miten sinä teet joulutorttusi?

Voitaikinasta vai torttutaikinasta? Ehkä itse tehdystä taikinasta? Valmiista levyistä vai itse kaulimalla?

Minun joulutorttuni valmistuvat Myllyn Parhaasta torttutaikinasta, levyjä kauliten niin, että yhdestä levystä saa kolme torttua. Silloin eivät tortut ole ihan yhtä muhkeita, mutta silloin hillon ja taikinan määrä kohtaavat paremmin.

Pitääkö ne voidella? Minusta ei ole pakko, varsinkaan jos ne syödään tuoreena.

Entä sitten?

Tähtenä, kukkana vai jonkun muun mallisena?


Luumumarmeladilla vai omenalla ja kanelilla?  Nyt myydään ihan omenakanelimarmeladiakin, vaan kotikutoista omenahilloa ja päälle ripoteltua kanelia sen olla pitää.Tuleeko marmeladi alle vai päälle?


Isoja vai pikkuriikkisiä?


Yksi vai monta?


Tomusokerilla vai ilman?


Minä otan tämän...


Äh...ketä minä yritän huijata... ainakin nämä... :P


Minkä sinä valitset?


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...Sattuipa niin, että Rouva Hienonen lähti pienelle iltakävelylle Huvikummun ohitse. Juuri silloin kakut lumilinnassa olivat loppuneet ja Peppi juoksi hakemaan huvilasta kolme kakkua lisää, jotka hänellä oli varastossa. Hän tuli juuri ovesta ulos kakku kummallakin kämmenellään ja yksi päänsä päällä, kun rouva Hienonen käveli tiellä. Arvatkaa tuijottiko rouva Hienonen häntä! Rouva Hienonenhan ei pitänyt Peppi Pitkätossusta eikä lapsista yleensäkään, mutta olipa jotakin, mistä hän piti sitäkin enemmän, nimittäin kermakakusta. Hän oli niin hulluna kermakakkuun, että saattoi tehdä mitä tahansa saadakseen vaikka vain ihan pienen palasen..."