Sain tuliaisiksi kahvinmakuista kondensoitua maitoa ja miehen työpaikalle tarvittiin makeaa, niin mikäpäs sen kivempaa kuin kokeilla uutta tuttavuutta =)

Täytteestä tuli hyvää, näin ihmiselle joka ei juo kahvia, se toki maistui ehkä liikaa kahvilta :D

Ihan ei tämä kakku mennyt niinkuin piti, päällinen ei näköjään halunnutkaan pysyä päällä, vaan valui ja pursotukset valuivat varsinkin niistä kohdin kun kakku ei ollut ihan suora...Mutta syötäväksi tämä meni eikä katseltavaksi...taas ollaan hiukan viisaampia...

Pohja on muhevan mehevän suklainen ja se tehtiin näin:

100g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhetta
1, 5 cup vahvaa kuumaa kahvia
2 dl kermaviiliä
3 cup jauhoja
2 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g pehmeää voita
2 cup fariinisokeria
0,5 cup sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa

Sulata tumma suklaa. Anna jäähtyä.
Liuota kaakaojauhe kuumaan kahviin. Sekoita joukkoon kermaviili.
Yhdistä jauhot, sooda ja suola.
Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja hyvin vatkaten. Lisää joukkoon sula suklaa. Lisää vuorotellen kahviseosta ja jauhoseosta, mutta sekoita vain sen verran että taikina on tasaista. Paista voidellussa vuoassa 175 asteessa n. 40 min, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu taikinaa. Tämä aika ainakin toimi tuolla sydäntäytevuoalla, voi olla että perus täytekakkuvuoka vaatii pidemmän paistoajan.

Kahvitäyte:
1 tlk kahvinmakuista kondensoitua maitoa
4 rkl fariinisokeria
50 g voita
1 flora vispi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulana
3 rkl sokeria
vaniljasokeria

Laita teflonkattilaan kondensoitu maito, fariinisokeria ja voi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna pulpahtaa. Nosta liedeltä ja jäähdytä. (jäähtyi nopeasti kylmävesialtaassa)

Vaahdota flora vispi. Lisää tuorejuusto ja n. puolet "kahvitoffeesta". Lisää sulatettu valkosuklaa. Lisää sokereita maun mukaan.

Tällä täytin sydäntäytekolot ja kasasin kakun.

Päälle kaadoin loput kahvitoffeet ja reunoja varten vatkasin 1 flora vispin johon lisäsin loput kahvitäytteestä, lisää tuorejuustoa ja valkosuklaata sekä sokereita, ja koristelin suklaalastuilla.



Näin kaunis kakusta tuli <3

:P



Eli tästä opimme ettei tuo kondensoidusta maidosta keitetty toffee ole täydellistä kakun päälle...



Nyt sitten mielipiteitä sieltä toimiston kahvipöydästä... Kumpi on parempi pohja täytekakkuun, tämä vai perus sokerikakkupohja suklaisena? Onko tämä liian tihkeää?