Uusien herkkujen kehittely jatkuu...;) Tämä oli aika onnistunut kokeilu, mutta silti vielä kehittely jatkuu. Salmiakkisuklaata saisi olla enemmän ja kuorrute maistui liikaa kahville. Tämä ei ehkä haittaa kahvin ystäviä, mutta kun minulle se ei muutenkaan maistu, niin tässä oli sitä hiukkasen liikaa. Kakku ei ollut tarpeeksi salmiakkinen
Mutta tässä ohje: (oli muuten aikas hyvä mokkaruutujen ohje noin muuten)
Salmiakkisuklaamokkaruutukakku (heh, mikä nimihirviö ;))
2 munaa
3 dl sokeria
150 g sulaa margariinia
2 halvan salmiakkisuklaapatukkaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaat sulatetussa rasvassa. Lisää joukkoon. Sihtaa keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Varo sekoittamasta turhaan. Kaada voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Kuorrute:
5 rkl kuumaa kahvia
5 rkl (n. 60g) kuumaa sulaa margariinia
muutama turkinpippuri
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Liuota turkinpippurit kuuman kahvin ja rasvan joukkoon. (kannattaa murskata karkit ensin) Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele lakritsiströsseleillä.
Tuli ehkä maailmanhistorian rumin kakku. Mutta tästä on hyvä jatkaa kehittelyä sekä maun että ulkonäön suhteen ;)
Kommentit