Uusien herkkujen kehittely jatkuu...;) Tämä oli aika onnistunut kokeilu, mutta silti vielä kehittely jatkuu. Salmiakkisuklaata saisi olla enemmän ja kuorrute maistui liikaa kahville. Tämä ei ehkä haittaa kahvin ystäviä, mutta kun minulle se ei muutenkaan maistu, niin tässä oli sitä hiukkasen liikaa. Kakku ei ollut tarpeeksi salmiakkinen

Mutta tässä ohje: (oli muuten aikas hyvä mokkaruutujen ohje noin muuten)

Salmiakkisuklaamokkaruutukakku (heh, mikä nimihirviö ;))

2 munaa

3 dl sokeria

150 g sulaa margariinia

2 halvan salmiakkisuklaapatukkaa

5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaat sulatetussa rasvassa. Lisää joukkoon. Sihtaa keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Varo sekoittamasta turhaan. Kaada voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kuorrute:

5 rkl kuumaa kahvia

5 rkl (n. 60g) kuumaa sulaa margariinia

muutama turkinpippuri

4 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Liuota turkinpippurit kuuman kahvin ja rasvan joukkoon. (kannattaa murskata karkit ensin) Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele lakritsiströsseleillä.

1247635462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuli ehkä maailmanhistorian rumin kakku. Mutta tästä on hyvä jatkaa kehittelyä sekä maun että ulkonäön suhteen ;)