...tosiaan, nämä kyllä mielihyvin luokittelen maailman parhaiksi! Kattimatikaisen blogista löytämäni munkkien ohje oli todella kokeilemisen arvoinen. Kattimatikainen on ne nimennyt kuohkeiksi munkeiksi, ja sekin nimi näille sopii oikein hyvin. Ohje siis suoraa Kattimatikaiselta täältä, itse vain laitoin taikinaan enemmän vielä suolaa.

Taikina ei ollut helpoimmasta päästä leipoa, mutta vaiva todella kannatti. Minun taikinani muuntui munkkirinkilöiksi, possuiksi ja hillomunkeiksi, possuihin hillo, tai puolukkasurvos oikeammin, leivottiin sissään ennen paistamista, hillomunkkeihin truuttailin mansikkahilloa jälkikäteen. Söin ainakin sata ja siltä se sitten tuntuikin kun päälle lähdin juoksulenkille... ehkä olisi kannattanut tehdä toisin päin... ;)

Tässä resepti suoraan Kattimatikaiselta:


5 munaa

3 dl sokeria

8 dl maitoa

2 hiivapalaa

1.5 tl suolaa (laitoin ainakin 2)

2 tl kardemummaa

reilu 1.5 kiloa vehnäjauhoja

250 g voisulaa

n. 1.5 litraa rypsiöljyä paistamiseen

Vaahdota munat ja sokeri. Lämmitä maito ja lisää siihen hiiva. Sekoita maito ja muna-sokerivaahto. Lisää mausteet. Lisää jauhot ja rasva, ja vaivaa taikinaksi, niinkuin normaali pullataikina.  Anna kohota ja paista öljyssä. Sokeroi kuumana.Possurukat lähdössä paistoon...Ihania kuumia possusia! :P Vaikka meidän mielestä nämä näyttivätkin enemmän dinoilta, krokotiileiltä ja virtahevoilta, kuin possuilta, mutta se annettakoon anteeksi kun nämä olivat ihan ekat possuni. Pelkäsin että hillo räiskyy öljyyn, mutta hienosti kaikki kestivät kylpynsä!


Ja vielä hillolliset...Viipperät, huiskut ja ilmapallotkin on löydetty ja koekäytetty, nyt on vapun hyvä tulla, ainakin meille :)