Rahkakakku hilloraidalla:
Pohja:
150 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita mukaan taikinaan. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele raunat. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Hillotäyte:
2 -2,5 dl hilloa (käytin lemppariani, vadelma-karhunvatukkahilloa)
1 rkl perunajauhoja
Sekoita aineet tasaiseksi ja levitä pohjan päälle
Rahkatäyte:
2 prk rahkaa
2 dl kermaa
3 munaa
2 rkl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja tai maizenaa
Sekoita aineet tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista alatasolla 175 asteessa 1 h 15 min.
Kommentit