Tämä on niitä kokeiluja, kun olen täältä blogimaailmasta bongannut ihania ohjeita. Tänään omenaneliöitä, huomenna on banoffeen vuoro. Omenaneliöt taisin hoksata ensin Perunamaalta, mutta näyttääpä tätä herkkua kokeillun monessa muussakin blogissa. Ovat todella hyviä ja oletan että keskiviikkona kun vieraat tulevat, nämä ovat maustuneet kunnolla ja ovat vielä parempia. Kuorrutteen vielä värjäsin pastaväreillä vihreäksi.

Omenaneliöt:

6 munaa

3 dl sokeria

6 dl jauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 dl omenasosetta (laitoin 2 purkkia sokeroimatonta omenapilttiä)

4 rkl siirappia

2 dl sulaa margariinia

Vaahdota munat ja sokeri, lisää sekoitetut kuivat aineet, omenasose, siirappi ja rasva. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrute

50 g sulatettua margariinia

4 dl tomusokeria

1 rkl omenamehua

+ vaniljasokeria

Sekoita aineet kulhossa. itse tein tätä hiukan reilummin, tuntui aika pieneltä määrältä. Ja minä tykkään levittää kuorrutteet pohjan päälle melkein heti kun kakku tulee uunista, niin sen saa sulana levitettyä tasaisemmin. Koristeena nonparelleja.

1240856423_img-d41d8cd98f00b204e9800998e