Tällainen kakku minulta tilattiin erään miehen 30-vuotisjuhliin... Nyt silmät kiinni, jos mielesi on herkkä ;)

Kakkuun paistoin kolme kääretorttupohjaa, kaksi vaaleaa, yhden kaakojauheisen.  Ennen olen tehnyt kääretorttupohjan pelkästään perunajauhoista, tämä oli aivan loistava uusi ohje kinuskikissalta, ei ollut lainkaan niin höttöinen, kun pelkästä perunajauhosta tehty:

4 munaa

1,5 dl sokeria (+ ripaus vaniljasokeria)

1 dl jauhoja

1 dl perunajauhoja

1, 5 tl leivinjauhetta

(2 rkl kaakaojauhetta)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen.

paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia

Kakun välissä on mansikkahilloa ja valkosuklaakermaa (1,5 flora vispiä, sokereita ja sulatettu valkosuklaalevy) . Kostutus hyla-maidolla. Kasasin ensin kakun kolmikerroksiseksi suorakaiteen muotoiseksi kakuksi, jota sitten veistelin muotoonsa. Rinnat kasasin erikseen pieniin kulhoihin.

Ensin kuorrutin kakun sokerikreemillä, jonka tein laktoosittomasta voista ja mansikkatomusokerista. Kuorrute oli ihan mahdotonta saada tasaiseksi kakun päälle. Tai jos jollain on hyviä vinkkejä tähän, niin niitä otetaan vastaan. Nuo rajat kun näkyvät marsipaanin läpi inhottavasti.

250 g pehmennyttä voita

8 dl mansikkatomusokeria (osan voi korvata tavallisella)

2 rkl vettä

vatkaa voita ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa. Lisää viimeiseksi vesi ja jatka vielä vatkaamista kunnes massa on tasaista, kuohkeaa ja pehmeää.

Tässä kakku sokerikreemin jälkeen.

Sitten osio, jota pelkäsin eniten. En yleensä saa hyvin marsipaania edes pyöreän kakun päälle ja  nyt pitäisi saada tällainen komeus päällystettyä ilman saumoja, sillä tälle ei haluttu mitään vaatteita päälle, joilla olisi saumoja voinut peitellä. Kupari-värillä värjätty valkoinen marsipaani meni kuitenkin tähän uskomattoman hyvin. Tähän meni kaksi pötköä marsipaania.

Ja valmis kakku viimeistelyjen jälkeen. Ruskeaa sain lisäämällä marsipaaniin kaakaojauhetta. Onnea vain päivänsankarille!

Sitten tekemään leivoksia jämistä =)