Tämänpäiväinen aihe on lemppareitani... Suklaa!

Jouluun kuuluvat ehdottomasti konvehdit ja suklaa. Yhtenä jouluna laskin että me tuhottiin kahteen pekkaan 27 rasiaa/levyä tms. joulusuklaita, tietenkin ennen joulua jo vaikka kuinka, jouluna kaksin käsin ja alennusmyynnistä halvalla ostettuja suklaita vielä lisää :D Ja siin nuo ostettiin kotiin, mainittakoon vielä että jouluaattoa ja jaoulupäivää vietettiin poissa kotoa syömässä muiden suklaita ;)

Tänä jouluna on syöty harvinaisen vähän, eikä niitä ole paljoa ostettu...tai niin luulin, kunnes laskin että on niitä yli kymmenen rasiaa ostettu :D

Tässä minun lempparini. Mikä on sinun suosikkisi?

Joulusuklaa-levy. Ehkä kaikkein parasta. Kunnon rehellistä suklaata ja ihania jouluisia sattumia. Nam. Nyt oli tullut uutena joulusuklaa konvehteina, hyviä toki, mutta käärepaperi oli pettymys. Ajattelin niiden olevan sisustuksellisestikin päteviä punaisissa kääreissään, mutta lopputulos olikin aika haalistunut. Pari boxia niitä silti on syöty :D

After Eight. Taattua tavaraa, ja muutama riittää, ei tarvitse kerralla kiskaista koko laatikollista. Minulle uusi tuttavuus oli After Eight Irish cream, ihan älyttömän hyviä ja siksipä niistä ei saatu tähän kuvaa... ;)

Da Capot. Näin konvehtina vielä parempia kuin patukkana!

Ennen lempparini konvehtirasioista oli pandan juhlapöydän konvehdit, mutta ne eivät jostain syystä maistu minulle enää, ovat liian makeita. Sen sijaan olen tykästynyt näihin fazerin present-konvehteihin, jossa ei rasiassa ole ensimmäistäkään konvehtia, joka jäisi aina viimeiseksi ja joka olisi jotenkin huono. Tosi hyvä rasia, fudge ja susupala suosikkeina, samoin cappuccino-toffee.

Enkelipatukat, oi enkelipatukat, ei mitään tonttuja tai joulupukkeja, vaan enkelipatukoita. Koulusta sai aina sellaisen. Ihania, ja jäljellä on vain yksi ressukka... ;D

Dumle Gingerbread. Oi että nää on hyviä. Laivalla näin, mutten ostanut kun tietenkin luulin niitä löytyvän kaupastakin, muttei löytynytkään. Kyselin Fazerilta niiden perään ja sain vastauksen ettei moisia saa kuin laivalta ja lentokentältä. Onneksi eräät reissulaiset näitä minulle kuitenkin toivat, ja olipa niitä tallinnassa kuitenkin marketissakin mynnissä... outoa ettei sitten suomessa...

Vasta lähivuosina olen päässyt liköörikonvehtien makuun. Tänä vuonna perinteisiä meillä ei ole, mutta näitä uusia kuitenkin. Ovat muuten tooooosi hyviä. Kir on suosikkini, mutta kyllä mansikka margarita ja finest herbskin maistuvat!

Vielä puuttuvat pakolliset Toffifee ja Maraboun paradis. Maraboun uutuusrasia sensation on maistettu, perus marabouta, vähän liian samanmakuisia kaikki.

Niin, ja vaikka Lenni rasian kimpussa onkin, meillä eivät lapset näitä syö kilotolkulla, jouluna maistaa saa tietenkin, paitsi liköörikonvehteja...

Tässä vielä piparilyhty tunnelmaa luomaan... tämä lyhty nyt on vähän mitä sattuu, mutta ideana minusta kiva, joten ensi vuonna nähtäneen parempiakin versioita... ;)

 

 

 

Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

... jatkoa eiliseltä

"... -Ei, Peppi, ei se ole ollenkaan niin, Annika sanoi ankarasti.

- Eikö, Peppi sanoi. -Olenkos minä unohtanut kaikki vanhat rakkaat laulut? No mutta tämän minä kuitenkin muistan: "kun maass`on hanki ja laitetaankos pesä nyt pikkulinnuille ja kaikille äidin porsaille", se on niin hauska laulu.

-Voi Peppi, älä ole tyhmä, ei se ole ollenkaan niin, Annika sanoi.

Tanssi joulukuusen ympärillä sujui kuitenkin oikein hyvin, vaikka Peppi vähän sekoitti sanoja. He leikkivät kaikki piirileikit, sekä ´Joulu on taas´että ´Leikkaan kauraa´ja vielä ´Kettu juoksi yli järven´. Ja kaikki olivat sitä mieltä, että kuusen ympärillä oli paljon hauskempaa tanssia ulkona.

- Ensi vuonna minäkin haluan joulukuusen puutarhaan, muuan pieni tyttö sanoi...."