Joulu on täällä! =)

Jouluaaton jälkiruokana on tänä vuonna panna cottaa ja puolukkasiirappia. Elämäni ensimmäinen panna cotta ja ainakin näyttää hyvältä. Illalla voin kertoa sitten milta se maistuikin. =) En ollut suunnitellut mitään koristelua tähän, mutta sekin näytti hoituvan ihan itsestään kun vaniljan siemenet painivat vuoan pohjalle ja toivat hiukan lisäväriä herkkuun.

Panna Cotta: (n.10 hlö)

6 liivatetta

1 litra kermaa

8 rkl sokeria

2,5 rkl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa kerma ja sokerit. Nosta liedeltä, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liuota kermaan. Kaada vuokaan, mieluiten silikoniseen ja anna hyytyä 4-5 tuntia ainakin. Kumoa. Tai voit tehdä jälkiruoan annoskulhoihinkin ja laittaa makusiirapin päälle.

Puolukkasiirappi:

n. 0,5 litraa puolukoita

n. 3 dl tomusokeria

0,5 dl vettä

1 rkl vaniljasokeria.

Sekoita ainekset kattilassa ja keittele hiljalleen kunnes seos sakeutuu ja muuttuu siirappiseksi. Paseeraa siivilän läpi.

Tarjoile Panna Cotta kylmänä ja siirappi mieluiten kuumana.


Peppi Pitkätossu pitää kuusenriisumisjuhlat (Astrid Lindgren)

...jatkoa eiliseltä

"...Valo heijastui heidän silmistään, näytti aivan siltä kuin niissä olisi loistanut liekkejä, kun he menivät sanomaan Pepille näkemiin.

-Paljon kiitoksia, Peppi, Annika sanoi. -Oli oikein hauskaa.

-Näin hauskoissa kuusenriisumisjuhlissa en ole ikinä ollut, Tommi sanoi. -En minäkään, Esa sanoi.

Pikku haukkui ja hyppi Pepin ympärillä. Sen mielestä nämä olivat varmasti myös hauskat juhlat. Tänä yönä sen ei tarvitsisi kierrellä yksinään nurkissa. Tänä yönä se saisi nukkua lattialla Herra Tossavaisen pienen vihreän nukensängyn vieressä.

 

-Hyvää yötä Peppi, lapset sanoivat.

-Ette kai te palele, Peppi sanoi.

Ei toki, kukaan ei palellut. Kaikilla oli lämmin. Olihan niin ihana sää, taivas oli tähtikirkas, oli tyyntä ja juuris sopivasti pakkasta."

Ihanaa, rauhallista ja lämmintä joulua kaikille! =)