Tätä suklaakakkua tehtiin joskus aina, kun makeannälkä yllätti. Nyt en ole pitkään aikaan tätä tehnytkään. Alkuviikosta oli ihan pakko jotain väsätä, kun leivontakäpälää kolotti, joten hiukan muutellen sain aika hyvää kakkua aikaiseksi =) Ehkä ilman muutoksia kakku on kyllä parempaa, tai suklaarouheella höystettynä, mutta mehevää oli tämäkin ja tulipahan kokeiltua.
Tässä alkuperäinen ohje:
Sekoita kulhossa kuivat aineet:
3 dl sokeria
2 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Lisää joukkoon:
150 g sulaa margariinia
2 munaa
ja viimeiseksi 1 1/2 dl kuumaa vettä
Lisää esim. taloussuklaan palaset viimeiseksi.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.
Muuntelin ohjetta niin, että heitin joukkoon n. puoli desiä mantelirouhetta, vähensin kaakaojauheen määrää sekä korvasi osan vedestä päärynäsoseella.
Tämä kakku muuten on sitten sellaista, että vuoka kannattaa voidella ja jauhottaa todella hyvin, jää ainakin minulla usein vuokaan kiinni...
Koristelut vesi-tomusokerikuorrutteella ja koristerakeilla
Kommentit