Mietin kiireessä, mitä suolaista syötävää vieraille keksisin, eikä kaapeissa ollut oikein mitään, mistä normaalisti suolaista väännän. Ei hiivaa pitsaan, ei kinkkua saunaillan piirakkaan ja torttutaikinankin kerkisin hätäpäissäni jo käyttämään viinereihin.

Sitten muistin lukeneeni suolaisista muffinseista ja jauhelihaa oli pakkasessa. Pikaisella Googletuksella löysin loistavan ohjeen Tsajutin blogista, täältä http://tsajut.blogspot.com/search/label/Leivonta

Tässä itse muokkaamani ohje, olivat ihan älyttömän hyviä, vaikka tekovaiheessa hiukan epäilytti. Öljyä voisi olla vähemmänkin, olivat melko rasvaisia.

Jauhelihamuffinsit

10-16 kpl

Täyte:


400 g jauhelihaa

1 sipuli silputtuna

1,5 dl maustamatonta jogurttia( alkuperäisessä tuorejuustoa)

1/2 dl tomaattiketsuppia

n. 1 tl mustapippuria

2 tl pitsamaustetta

1 tl suolaa

tilkka soijaa

hiukan sambal oelek tahnaa

paprikajauhetta

ripaus sokeria

Paista liha pannulla, lisää mausteita maun mukaan. alkuperäisessä lisäksi mm. yrttejä ja porkkanaraastetta.


Taikina:

2 munaa

1dl öljyä

1 dl maitoa

1 rkl siirappia

3,5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa


Pinnalle

1-2- dl juustoraastetta



Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.  Annostele taikinaa reilu ruokalusikallinen tavallisten muffinivuokien pohjalle. Laita täytettä yhtä paljon kuin taikinaa.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista muffineja uunin keskitasolla reilu vartti.