Mietin kiireessä, mitä suolaista syötävää vieraille keksisin, eikä kaapeissa ollut oikein mitään, mistä normaalisti suolaista väännän. Ei hiivaa pitsaan, ei kinkkua saunaillan piirakkaan ja torttutaikinankin kerkisin hätäpäissäni jo käyttämään viinereihin.
Sitten muistin lukeneeni suolaisista muffinseista ja jauhelihaa oli pakkasessa. Pikaisella Googletuksella löysin loistavan ohjeen Tsajutin blogista, täältä http://tsajut.blogspot.com/search/label/Leivonta
Tässä itse muokkaamani ohje, olivat ihan älyttömän hyviä, vaikka tekovaiheessa hiukan epäilytti. Öljyä voisi olla vähemmänkin, olivat melko rasvaisia.
Jauhelihamuffinsit
10-16 kpl
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1,5 dl maustamatonta jogurttia( alkuperäisessä tuorejuustoa)
1/2 dl tomaattiketsuppia
n. 1 tl mustapippuria
2 tl pitsamaustetta
1 tl suolaa
tilkka soijaa
hiukan sambal oelek tahnaa
paprikajauhetta
ripaus sokeria
Paista liha pannulla, lisää mausteita maun mukaan. alkuperäisessä lisäksi mm. yrttejä ja porkkanaraastetta.
Taikina:
2 munaa
1dl öljyä
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Pinnalle
1-2- dl juustoraastetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Annostele taikinaa reilu ruokalusikallinen tavallisten muffinivuokien pohjalle. Laita täytettä yhtä paljon kuin taikinaa.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista muffineja uunin keskitasolla reilu vartti.
Kommentit