Tällainen hetken mielijohteesta tehty kokeilu tällä kertaa... =) Ja tulikin aika hyvää. Kuumana varmasti ihan mielettömän hyvää vaikkapa vaniljajäätelön ja suklaakastikkeen kera, hiukan jäähtyneenä se näyttää tuosta aika nopsaan katoavan ilman lisukkeitakin ;) Tämä pohja erityisesti on kokeilemisen arvoinen, laittois siihen sitten banaania tai mitä tahansa marjoja tms, niin nopea, helppo ja herkullinen kyllä on!

Itse laitoin tällä kertaa täytteeseen ihan tavallista viiliä kun sitä sattui kaapissa olemaan, mutta kävisihän tähän tosi hyvin vaikka kermaviili tai jogurttikin. Jos laittaa maustettua jogurttia niin tietty pitänee miettiä sokerin määrä uudelleen.

Pohjan ohjeen löysin Kodin Onni-blogista, jossa piirakkaa oli tehty vadelmista ja vaniljajogurtista.

 

Ja sitten reseptiä:

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

3 dl jauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1,5 dl voisulaa

Sekoita munat ja sokeri (ei vaahdoteta). Lisää maito ja sekoitetut kuivat aineet, sekä rasva. sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Täyte:

2 keskikokoista banaania

1 tlk viiliä/kermaviiliä tms.

1 muna

4 tl vaniljasokeria.

Viipaloi banaanit taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään. Kaada päälle. (kannattaa kaataa ohuena nauhana ympäri vuokaa, sillä tätä ei pysty levittämään jälkikäteen). Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.