Nam, mitä herkkua! Ja paljon helpompi tehdä kuin luulinkaan.

Vaniljajäätelö sopisi varmasti kaveriksi,mutta meillä tämä on joka kerta kadonnut niin nopeaan etten ole jätskiä kerinnyt hankkia. Tämän voi tehdä myös perinteisesti omenasta. Ja kannattaa tarkistaa etä pannu on sellainen minkä voi laittaa uuniin!

Tarte Tatin:

2 1/2 dl Jauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään.

75 g Kylmää voita

Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.

1 muna

1 rkl kylmää vettä

Lisää muna ja vesi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään vetäytymään.

5-6 säilykepersikan puolikasta siivutettuna

3/4  dl sokeria (josta n. puolet voi olla fariinisokeria, tulee parempaa)

2 rkl voita

pieni ripaus suolaa

Laita voi, suola ja sokeri valurautapannuun ja sulattele sokeri hitaasti karamellimaiseksi. Lado persikanpalat sokerin päälle pannuun. Taputtele työpöydällä taikinasta pannun kokoinen levy ja nosta taikina persikoiden päälle. Taikina ei saa mennä pannun reunojen yli. Paista torttua 225 asteessa n. 18-20 minuuttia kunnes saa kauniin värin. Anna tortun jäähtyä ihan hetki ja kumoa lautaselle.