Kauan olen jo suunnitellut tekeväni näitä herkkuja, mutten ole saanut aikaiseksi. Nyt vihdoin sain innostuksen ja näitä koko illan väkersin ;)

Ohjeen googletin ja kaikki jäljet veivät Kirsin keittiöön, hyvä ohje olikin ja nämä oikeasti maistuivat bebeiltä! Nam!

Tässä ohje suoraan Kirsiltä:

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

(hilloa)

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä
.

Itse painelin taikinan suoraan muffinssipeltiin, hetken jäähdyttyään ne sai nätisti kumottua leivinliinalle. Hiukan painelin taikinaa myös reunoille

 

Täytteen annostelin pursotinpussilla vuokiin. Täytettä saa laittaa ihan reilusti, niin että leivokseen jää pieni kumpu, jolloin kuorrutteen saa levitettyä nätimmin. Kasat tasoittelin pikkulusikan pohjalla.

Kuorrute päälle ja nonparelleja koristeeksi. Minibebet tein minimuffinssipellillä, ja niistä tulikin tosi kivoja suupaloja =)