Mummia juhlittiin näillä kuppikakuilla. Paistoin muffinssit ja sitten pursotin muffinsin sisään reilusti vaniljatäytettä sekä hilloa. Pitäisi ostaa kunnon sellainen pursotuspää, kun mulla on vaan hiukan liian isoja kaikki niin muffinsseihin ja hillomunkkeihin tulee melkoisen iso reikä. Näissä se nyt toki ei näy kun laitoin päälle valkosuklaavaahtoa. Tässä reseptiä...


Vaniljatäyte:

2 keltuaista

3/4 dl sokeria

1/2 dl jauhoja

4 dl kermaa, maitoa tai niiden sekoitusta

2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki muut paitsi vaniljasokeri kylmänä kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen, anna pulpahtaa, kiisseli sakenee. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.

+ Hilloa kaveriksi



Muffinssit:

100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl jogurttia
4 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnes tasaista, älä sekoita yhtään liikaa. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä. Pursota muffinssin sisään vaniljatäytettä sekä hilloa. Anna muffinssien hetki vetäytyä jääkaapissa.

Valkosuklaavaahto päälle:

1 flora vispi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna

Vaahdota vispi ja vatkaa mukaan muut aineet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Pursota jäähtyneiden, täytettyjen muffinssien päälle. Koristele.