Vaniljatäyte:
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 dl jauhoja
4 dl kermaa, maitoa tai niiden sekoitusta
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki muut paitsi vaniljasokeri kylmänä kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen, anna pulpahtaa, kiisseli sakenee. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
+ Hilloa kaveriksi
Muffinssit:
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl jogurttia
4 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnes tasaista, älä sekoita yhtään liikaa. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä. Pursota muffinssin sisään vaniljatäytettä sekä hilloa. Anna muffinssien hetki vetäytyä jääkaapissa.
Valkosuklaavaahto päälle:
1 flora vispi
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
Vaahdota vispi ja vatkaa mukaan muut aineet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Pursota jäähtyneiden, täytettyjen muffinssien päälle. Koristele.
Kommentit