Meidän Lennin puolivuotisten ja ihanien vieraiden kunniaksi innostuin leipomaan...

Sitruunamuffinsseja tuorejuustotäytteellä. Mietin että kaupan lime-valkosuklaarahka tai sunnuntai sitruunatuorejuusto/rahkavalmiste sopisi sellaisenaan oikein hyvin. Kuorrutteen ja täytteen määrät ovat vähän viitteellisiä kun maistelin joka välissä ja lisäilin sen mukaan. Taikinaan katsoin vinkkiä made in home-blogista.

Sitruunamuffinssit

100 g voita

1 1/2 dl sokeria

3 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

n. 0,5 dl sitruunamehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sihtaa ja sekoita varovasti osa jauhoista. Lisää sitruunamehu. Kääntele joukkoon loput sihdatut kuivat aineet. Jaa 12 muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähdytä.

Sitruunatäyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2-3 rkl sitruunamehua

2-3 rkl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

Sekoita aineet, maistele sokerin riittävyys. Pursota täytetyllan avulla jokaiseen muffinssiin.

Kuorrute:

n. 2 dl tomusokeria

mahdollisesti yli jäänyt täyte

sitruunamehua

Koristeluun strösseleitä

Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta sopivan paksuinen kuorrute. Yli jäänyt täyte sopi tähän oikein hyvin ja sitruunamehua tarvittiin ehkä teelusikallinen... Reilu teelusikallinen jokaisen muffinssin päälle riittää hyvin ja valuu ihan itsestään kauniisti.