Melko mahtipontinen nimi tavalliselle hyydykekakulle! Mutta miksikäs sitä sitten kutsuisi, kun kakkuun kätkeytyy kuningashilloa ja kuningatar-rahkaa ja -sosetta?! :D

Pohjan tein paistamalla cookie-taikinaa irtopohjavuokaan. Ja se todella kannatti! Tuli kyllä niin hyvä pohja, ainakin mun makuuni. Minusta kun rasva-piparinmuru-pohjat on yleensä kuivia ja hankalia leikata, ainakin mun tekemät. Cookietaikinan ohje löytyy täältä: http://mantelikakkuja.vuodatus.net/blog/2893690/american-chocolate-chip-cookies-ja-suklaacookiet-vaahtokarkeilla/

Lisäsin vain perustaikinaan kaakaojauhetta n. 3 ruokalusikallista ja laitoin jauhoja vain n. 2 cuppia, niin pohjasta tuli hiukan pehmoisempi. Painelin noin kolmasosan/neljäsosan taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paistelin vartin verran. Jäähdytin, irrotin paperista, kostutin pikkuisen maidolla ja tein hyydykekakun päälle. Lopuun taikinaan lisäsin hiukan jauhoja, M&M´sejä ja paistelin pikkuleiviksi.

Kuninkaallinen hyydykekakku

Pohja:

Cookie-taikinaa

Täyte:

3,5 dl Flora vispiä

1 prk kuningatar-rahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

n. 100g valkosuklaata

5 liivatelehteä

tilkka mehua (mulla oli sitruuna)

(vaniljasokeria)

n. 2 dl hilloa, esim herkkumaan kuningashilloa tai kuningatarhilloa

Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vispi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Purista liivatteista vesi ja liuota tilkkaan kiehuvan kuumaa mehua. Lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kaada irtopohjavuokaan kostutetun pohjan päälle. Levitä hilloa täytteen päälle ja sekoita se täytteen sisään niin että hillo jää makuraidoiksi kakun sisään, eikä siis tasaiseksi. Kopsuttele vuokaa poytää vasteen niin että pinta tasoittuu. Nosta jääkaappiin n. tunniksi, jotta voit lisätä kiilteen.

Kiille:

3 prk kuningatarsosetta (esim. piltti)

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 liivatetta

tillkka vettä tai mehua

Sekoita sokerit ja soseet. Sekoita joukkoon liotetut ja vesitilkkaan liuotetut liivatteet. Kaada hieman hyytyneen pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi.

 

Siinä sivussa paistetut pikkuleivät